Polityka prywatności

Witamy na stronie poświęconej prywatności naszych Gości, Użytkowników naszych produktów, a także Kandydatów do pracy w naszej firmie. PSI Polska dokłada wszelkich starań, aby chronić Państwa prywatność. Poniżej znajdą Państwo dokładny opis zasad, którymi kierujemy się w zakresie ochrony Państwa danych osobowych i ich zgodności z obowiązującymi przepisami. Opis ten jest podzielony na różne czynności, które możliwe są z pomocą naszego serwisu; dla każdej czynności wskazane jest, jakie dane od Państwa zbieramy i w jaki sposób są one przetwarzane.

 

1. Strona WWW
Nasza strona WWW służy przede wszystkim trzem celom:

  • Informowanie ogólnie o PSI Polska Sp. z o.o., z siedzibą w Poznaniu, ul. Towarowa 37, 61-896 Poznań ("PSI Polska") i PSI Software AG z siedzibą w Berlinie, Dircksenstrasse 42-44, 10170 Berlin ("Grupa PSI")
  • Dostarczanie informacji o produktach i klientach PSI Polska oraz Grupy PSI w różnych gałęziach gospodarki, a także nawiązywanie kontaktu z życzącymi sobie tego osobami
  • Dostarczanie informacji o ofertach pracy w PSI Polska i nawiązywanie kontaktu z życzącymi sobie tego osobami w tym zakresie
  • Sprzedaż internetowa produktów Grupy PSI


1.1. Strona WWW - informacje ogólne

Jeśli nie stwierdzono wprost inaczej PSI Polska nie zbiera i nie przetwarza Państwa danych osobowych.


1.1.1. Śledzenie ruchu sieciowego
W trakcie przeglądania strony, PSI Polska zapisuje następujące, zanonimizowane informacje:

  • Część adresu IP
  • Typ i wersję przeglądarki internetowej
  • System operacyjny
  • Poprzednio odwiedzoną stronę
  • Czas wywołania strony PSI

Nie jesteśmy w stanie przypisać tych danych do konkretnej osoby. Nie są one także zestawiane z jakimikolwiek innymi danymi. Dane wymienione powyżej są używane wyłącznie do ulepszenia wyglądu i funkcjonalności naszych stron WWW, a następnie bezpowrotnie kasowane.


1.1.2. Google AdWords
Strona WWW PSI Polska korzysta z usługi Google AdWords w celu promowania naszej oferty w postaci reklam umieszczanych na innych stronach internetowych (włączając w to wyszukiwarkę Google). W ramach korzystania z tej usługi używamy także narzędzia "Conversion Tracking".
Reklamy te są umieszczane obok wyników wyszukiwań na stronach, które są zrzeszone w sieci reklamowej Google. Możecie Państwo kontrolować sposób, w jaki te reklamy są umieszczane za pomocą ustawień reklam Google.
W przypadku wejścia na naszą stronę poprzez taką reklamę, na Państwa komputerze umieszczany jest plik cookie, który jest następnie przechowywany przez około 30 dni. Więcej informacji na ten temat znajdą Państwo w statystyce stron Google oraz polityce prywatności Google.
Powyższa technologia umożliwia Google oraz PSI Polska pozyskanie informacji o wejściu przez Państwa na naszą stronę za pośrednictwem reklamy umieszczonej w sieci reklamowej Google lub wśród wyników wyszukiwania. Google używa tej informacji wyłącznie w celu zbierania statystyk dotyczących naszej strony oraz jej optymalizacji. PSI Polska nie otrzymuje od Google za pomocą tej usługi żadnych informacji umożliwiających osobistą identyfikację użytkowników. Statystyki dostarczane nam przez Google zawierają liczbę osób, które kliknęły w nasze reklamy oraz informacje, które elementy naszej strony były przez nich oglądane. W każdej chwili możecie Państwo zablokować tworzenie przez Google AdWords plików cookie poprzez standardowe ustawienia przeglądarki.


1.1.3. Google Analytics

Strona WWW PSI Polska korzysta z usługi Google Analytics dostarczanej przez Google, Inc ("Google"). Usługa ta używa plików "cookies", to znaczy plików tekstowych znajdujących się na Państwa komputerze aby pomóc nam sprawdzić, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszych stron. Informacje wygenerowane przez plik cookie dotyczące Państwa wizyty na naszej stronie (zawierające adres IP) zostaną przesłane na serwery Google znajdujące się w USA. W wersji usługi Google Analytics używanej przez PSI Polska, Państwa adres IP trafia do nas w postaci zanonimizowanej, to jest bez ostatnich 8 bitów. Google nie będzie dołączać Państwa adresu IP do jakichkolwiek innych posiadanych przez siebie danych.
Możecie Państwo zablokować korzystanie przez Google z plików cookies poprzez ustawienia przeglądarki. W takim przypadku, możecie Państwo jednak nie być w stanie skorzystać ze wszystkich funkcjonalności naszych stron WWW. Możecie Państwo także całkowicie zablokować zbieranie i przetwarzanie przez Google danych poprzez zainstalowanie odpowiedniego rozszerzenia przeglądarki dostępnego pod adresem: tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Więcej informacji na temat zasad przetwarzania danych przez usługę Google Analytics znajdziecie Państwo pod adresami www.google.com/analytics/terms/pl.html oraz https://policies.google.com/?hl=pl&gl=PL.


1.1.4. Cookies

PSI Polska korzysta także z własnych plików cookies w celu poprawienia wyglądu i działania naszych stron WWW. Pliki te służą do pomagania Państwu w poruszaniu się po naszych stronach, na przykład ułatwiają wpisywanie danych do formularzy. Jeśli nie życzycie sobie Państwo przechowywania plików cookies na Państwa komputerach, prosimy o ich wyłączenie za pomocą ustawień przeglądarki.

1.1.5. Piksel Facebooka
Strona WWW PSI Polska korzysta z usługi "Piksel Facebooka" dostarczanej przez Facebook Inc ("Facebook"). Usługa ta używa plików "cookies", to znaczy plików tekstowych znajdujących się na Państwa komputerze do śledzenia zachowań użytkowników po przekierowaniu ich na stronę internetową PSI Polska poprzez kliknięcie na reklamę na Facebooku. Dzięki temu możemy mierzyć skuteczność reklam na Facebooku do celów statystycznych i badań rynku. Zebrane w ten sposób dane są dla nas anonimowe, tzn. nie widzimy danych osobowych poszczególnych użytkowników. Dane te są jednak przechowywane i przetwarzane przez Facebook, dlatego na podstawie naszej wiedzy o sytuacji informujemy Państwa o tym fakcie. Facebook może połączyć te informacje z Państwa kontem na Facebooku i wykorzystać je również do własnych celów promocyjnych, zgodnie z Polityką wykorzystania danych Facebook dostępną pod adresem https://www.facebook.com/about/privacy/. Możecie Państwo zezwolić Facebookowi i jego partnerom na zamieszczanie reklam na Facebooku i poza nim za pomocą ustawień Państwa konta.

Podobnie jak w przypadku Google Analytics oraz plików cookies stworzonych przez PSI Polska możecie Państwo wyłączyć funkcjonalność piksela Facebooka za pomocą ustawień przeglądarki. Ponadto, możecie Państwo sprzeciwić się zbieraniu Państwa danych przez pixel Facebooka lub wykorzystaniu Państwa danych w celu wyświetlania reklam na Facebooku, kontaktując się z adresem: https://www.facebook.com/settings?tab=ads.

 

1.1.6. Mouseflow
Ta witryna korzysta z Mouseflow: narzędzia do analizy witryn internetowych, które zapewnia odtworzenie sesji użytkownika, mapy cieplne, tzw. lejki, analizę formularzy, zbieranie informacji zwrotnej i podobne funkcje. Mouseflow może rejestrować Państwa kliknięcia, ruchy myszy, przewijanie, wypełnianie formularzy (naciśnięcia klawiszy) w dozwolonych do wypełnienia polach, odwiedzane strony i ich zawartość, czas spędzony na stronie, przeglądarkę, system operacyjny, typ urządzenia (komputer stacjonarny/tablet/telefon), rozdzielczość ekranu, typ odwiedzającego (pierwszy raz/powracający), odsyłacz, zanonimizowany adres IP, lokalizację (miasto/kraj), język i podobne metadane. Mouseflow nie zbiera żadnych informacji na stronach, na których nie jest zainstalowany, ani nie śledzi i nie zbiera informacji poza przeglądarką internetową. Jeśli chcesz zrezygnować ze zbierania tych danych, możesz to zrobić pod adresem https://mouseflow.com/opt-out. Jeśli chcecie Państwo uzyskać kopię swoich danych, dokonać korekty lub usunąć je, skontaktuj się najpierw z nami lub dodatkowo bezpośrednio z Mouseflow pod adresem privacy@mouseflow.com.

Więcej informacji na ten temat można znaleźć w polityce prywatności Mouseflow pod adresem http://mouseflow.com/privacy/.

Więcej informacji o Mouseflow i RODO można znaleźć na stronie https://mouseflow.com/gdpr/.

Więcej informacji na temat Mouseflow i CCPA można znaleźć na stronie https://mouseflow.com/ccpa.

1.1.7. Hotjar
Ta witryna korzysta z Hotjar, aby lepiej zrozumieć potrzeby naszych użytkowników i zoptymalizować tę usługę i doświadczenie. Hotjar to narzędzie, które pomaga nam lepiej zrozumieć zachowanie naszych użytkowników (np. ile czasu spędzają na poszczególnych stronach, jakie linki klikają, które części naszej strony budzą zainteresowanie), co umożliwia nam budowanie i utrzymywanie naszych usług w oparciu o opinie użytkowników. Hotjar używa plików cookie i innych technologii do zbierania danych o zachowaniu naszych użytkowników i ich urządzeń. Obejmuje to adres IP urządzenia (przetwarzany podczas Państwa sesji i przechowywany w formie pozbawionej tożsamości), rozmiar ekranu urządzenia, typ urządzenia (unikalne identyfikatory urządzenia), informacje o przeglądarce, lokalizację geograficzną (tylko kraj) oraz preferowany język używany do wyświetlania naszej strony internetowej. Hotjar przechowuje te informacje w naszym imieniu w pseudonimizowanym profilu użytkownika. Hotjar ma umowny zakaz sprzedaży jakichkolwiek danych zebranych w naszym imieniu.

Dalsze szczegóły można znaleźć w sekcji "o Hotjar" na stronie pomocy technicznej Hotjar.

 

1.2. Informacje o produktach i klientach PSI Polska oraz Grupy PSI
Strona WWW PSI Polska udostępnia Państwu możliwość skontaktowania się z nami w celu uzyskania informacji marketingowych na temat naszych produktów i klientów. Każdorazowe podanie przez Państwa danych w tym zakresie jest dobrowolne i wymaga wprost wyrażonej zgody. PSI Polska Sp. z o. o. jako Administrator Danych Osobowych informuje Państwa ponadto, iż:

  • podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu kontaktu z naszej strony;
  • posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania;
  • dane mogą być przekazane przez PSI Polska innym podmiotom w celu wysyłki materiałów marketingowych na wskazany przez Państwa adres;
  • dane zostaną umieszczone w systemie informatycznym CRM Grupy PSI stosowanym do przechowywania kontaktowych danych biznesowych;
  • podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;
  • inspektorem ochrony danych w PSI Polska jest Wojciech Buras, adres e-mail wburas@psi.pl;
  • dane osobowe będą przetwarzane przez okres 10 lat;
  • ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do PUODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;


1.3. Rekrutacja
Strona WWW PSI Polska udostępnia Państwu możliwość skontaktowania się z nami w celu odpowiedzi na zamieszczane na niej oferty pracy. Każdorazowe podanie przez Państwa danych w tym zakresie jest dobrowolne i wymaga wprost wyrażonej zgody. PSI Polska Sp. z o. o. jako Administrator Danych Osobowych informuje Państwa ponadto, iż:

  • podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu przetworzenia Państwa zgłoszenia;
  • posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania;
  • dane zostaną umieszczone w systemie informatycznym Grupy PSI stosowanym do przechowywania informacji o kandydatkach i kandydatach do pracy w PSI Polska
  • podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;
  • inspektorem ochrony danych w PSI Polska jest Wojciech Buras, adres e-mail wburas@psi.pl;
  • dane osobowe będą przetwarzane przez okres 180 dni;
  • ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do PUODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

Dodatkowo, mają Państwo możliwość wyrażenia osobnej zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych w celu wzięcia udziału w innych procesach rekrutacyjnych prowadzonych przez PSI Polska. Dla zgody takiej obowiązują identyczne warunki, jak wyżej.

 

1.4. Sprzedaż internetowa produktów Grupy PSI
Strona WWW PSI Polska, poprzez dedykowany formularz, udostępnia Państwu możliwość zamówienia naszych produktów i usług. PSI Polska Sp. z o. o. jako Administrator Danych Osobowych informuje Państwa ponadto, iż:

  • podanie danych w formularzu jest dobrowolne, ale niezbędne w celu złożenia zamówienia i zawarcia umowy;
  • posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych;
  • dane zostaną umieszczone w systemie informatycznym Grupy PSI stosowanym do przechowywania danych stron umowy;
  • podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b, c i f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;
  • inspektorem ochrony danych w PSI Polska jest Wojciech Buras, adres e-mail wburas@psi.pl;
  • dane osobowe będą przetwarzane przez okres świadczonych usług, a następnie do czasu upływu terminów do dochodzenia roszczeń lub do czasu upływu okresu przedawnienia zobowiązania podatkowego;
  • ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do PUODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.


2. Zasady ogólne


2.1. Bezpieczeństwo informacji

Dla wszystkich systemów informatycznych zarządzanych przez PSI obowiązują zasady opisane w Systemie Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji zgodnym z ISO27001:2013. Zasady te obejmują między innymi:

  • procedury przydziału i odbierania uprawnień;
  • tworzenie kopii bezpieczeństwa;
  • procedury aktualizacji oprogramowania;
  • sposoby reakcji na tzw. incydenty;
  • zabezpieczenia infrastruktury sieciowej;
  • cykliczną weryfikację stanu bezpieczeństwa informacji.

 

2.2. Przekazywanie danych do państw trzecich
Państwa dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich za wyjątkiem przypadków, gdy jest to niezbędne z uwagi na przepisy prawa. Jeśli firmy trzecie będą przetwarzać Państwa dane, dołożymy wszelkich starań, aby zapewnić odpowiednie organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa takiego przetwarzania, zgodne z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

 

2.3. Prawo dostępu do danych
Na żądanie, poinformujemy Państwa na piśmie, zgodnie z obowiązującymi przepisami, czy przetwarzamy Państwa dane, i jakiego są one rodzaju. Zgodnie z prawem, przysługuje Państwu prawo do poprawienia, ograniczenia przetwarzania, usunięcia, a także sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. PSI Polska posiada procedury umożliwiające Państwu skorzystanie z tych praw dla każdego z administrowanych przez nas systemów informatycznych.

 

2.4. Kontakt do Administratora Danych Osobowych

PSI Polska sp. z o.o.
Wojciech Buras
ul. Towarowa 37
61-896 Poznań
wburas@psi.pl