Polityka prywatności

Witamy na stronie poświęconej prywatności naszych Gości, Użytkowników naszych produktów, a także Kandydatów do pracy w naszej firmie. PSI Polska dokłada wszelkich starań, aby chronić Państwa prywatność. Poniżej znajdą Państwo dokładny opis zasad, którymi kierujemy się w zakresie ochrony Państwa danych osobowych i ich zgodności z obowiązującymi przepisami. Opis ten jest podzielony na różne czynności, które możliwe są z pomocą naszego serwisu; dla każdej czynności wskazane jest, jakie dane od Państwa zbieramy i w jaki sposób są one przetwarzane.

 

1. Strona WWW
Nasza strona WWW służy przede wszystkim trzem celom:

  • Informowanie ogólnie o PSI Polska Sp. z o.o., z siedzibą w Poznaniu, ul. Towarowa 35, 61-896 Poznań ("PSI Polska") i PSI Software AG z siedzibą w Berlinie, Dircksenstrasse 42-44, 10170 Berlin ("Grupa PSI")
  • Dostarczanie informacji o produktach i klientach PSI Polska oraz Grupy PSI w różnych gałęziach gospodarki, a także nawiązywanie kontaktu z życzącymi sobie tego osobami
  • Dostarczanie informacji o ofertach pracy w PSI Polska i nawiązywanie kontaktu z życzącymi sobie tego osobami w tym zakresie


1.1. Strona WWW - informacje ogólne

Jeśli nie stwierdzono wprost inaczej PSI Polska nie zbiera i nie przetwarza Państwa danych osobowych.


1.1.1. Śledzenie ruchu sieciowego
W trakcie przeglądania strony, PSI Polska zapisuje następujące, zanonimizowane informacje:

  • Część adresu IP
  • Typ i wersję przeglądarki internetowej
  • System operacyjny
  • Poprzednio odwiedzoną stronę
  • Czas wywołania strony PSI

Nie jesteśmy w stanie przypisać tych danych do konkretnej osoby. Nie są one także zestawiane z jakimikolwiek innymi danymi. Dane wymienione powyżej są używane wyłącznie do ulepszenia wyglądu i funkcjonalności naszych stron WWW, a następnie bezpowrotnie kasowane.


1.1.2. Google AdWords
Strona WWW PSI Polska korzysta z usługi Google AdWords w celu promowania naszej oferty w postaci reklam umieszczanych na innych stronach internetowych (włączając w to wyszukiwarkę Google). W ramach korzystania z tej usługi używamy także narzędzia "Conversion Tracking".
Reklamy te są umieszczane obok wyników wyszukiwań na stronach, które są zrzeszone w sieci reklamowej Google. Możecie Państwo kontrolować sposób, w jaki te reklamy są umieszczane za pomocą ustawień reklam Google.
W przypadku wejścia na naszą stronę poprzez taką reklamę, na Państwa komputerze umieszczany jest plik cookie, który jest następnie przechowywany przez około 30 dni. Więcej informacji na ten temat znajdą Państwo w statystyce stron Google oraz polityce prywatności Google.
Powyższa technologia umożliwia Google oraz PSI Polska pozyskanie informacji o wejściu przez Państwa na naszą stronę za pośrednictwem reklamy umieszczonej w sieci reklamowej Google lub wśród wyników wyszukiwania. Google używa tej informacji wyłącznie w celu zbierania statystyk dotyczących naszej strony oraz jej optymalizacji. PSI Polska nie otrzymuje od Google za pomocą tej usługi żadnych informacji umożliwiających osobistą identyfikację użytkowników. Statystyki dostarczane nam przez Google zawierają liczbę osób, które kliknęły w nasze reklamy oraz informacje, które elementy naszej strony były przez nich oglądane. W każdej chwili możecie Państwo zablokować tworzenie przez Google AdWords plików cookie poprzez standardowe ustawienia przeglądarki.


1.1.3. Google Analytics

Strona WWW PSI Polska korzysta z usługi Google Analytics dostarczanej przez Google, Inc ("Google"). Usługa ta używa plików "cookies", to znaczy plików tekstowych znajdujących się na Państwa komputerze aby pomóc nam sprawdzić, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszych stron. Informacje wygenerowane przez plik cookie dotyczące Państwa wizyty na naszej stronie (zawierające adres IP) zostaną przesłane na serwery Google znajdujące się w USA. W wersji usługi Google Analytics używanej przez PSI Polska, Państwa adres IP trafia do nas w postaci zanonimizowanej, to jest bez ostatnich 8 bitów. Google nie będzie dołączać Państwa adresu IP do jakichkolwiek innych posiadanych przez siebie danych.
Możecie Państwo zablokować korzystanie przez Google z plików cookies poprzez ustawienia przeglądarki. W takim przypadku, możecie Państwo jednak nie być w stanie skorzystać ze wszystkich funkcjonalności naszych stron WWW. Możecie Państwo także całkowicie zablokować zbieranie i przetwarzanie przez Google danych poprzez zainstalowanie odpowiedniego rozszerzenia przeglądarki dostępnego pod adresem: tools.google.com/dlpage/gaoptout.
Więcej informacji na temat zasad przetwarzania danych przez usługę Google Analytics znajdziecie Państwo pod adresami www.google.com/analytics/terms/pl.html oraz https://policies.google.com/?hl=pl&gl=PL.


1.1.4. Cookies

PSI Polska korzysta także z własnych plików cookies w celu poprawienia wyglądu i działania naszych stron WWW. Pliki te służą do pomagania Państwu w poruszaniu się po naszych stronach, na przykład ułatwiają wpisywanie danych do formularzy. Jeśli nie życzycie sobie Państwo przechowywania plików cookies na Państwa komputerach, prosimy o ich wyłączenie za pomocą ustawień przeglądarki.

 

1.2. Informacje o produktach i klientach PSI Polska oraz Grupy PSI
Strona WWW PSI Polska udostępnia Państwu możliwość skontaktowania się z nami w celu uzyskania informacji marketingowych na temat naszych produktów i klientów. Każdorazowe podanie przez Państwa danych w tym zakresie jest dobrowolne i wymaga wprost wyrażonej zgody. PSI Polska Sp. z o. o. jako Administrator Danych Osobowych informuje Państwa ponadto, iż:

  • podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu kontaktu z naszej strony;
  • posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania;
  • dane mogą być przekazane przez PSI Polska innym podmiotom w celu wysyłki materiałów marketingowych na wskazany przez Państwa adres;
  • dane zostaną umieszczone w systemie informatycznym CRM Grupy PSI stosowanym do przechowywania kontaktowych danych biznesowych;
  • podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;
  • inspektorem ochrony danych w PSI Polska jest Wojciech Buras, adres e-mail wburas@psi.pl;
  • dane osobowe będą przetwarzane przez okres 10 lat;
  • ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;


1.3. Rekrutacja
Strona WWW PSI Polska udostępnia Państwu możliwość skontaktowania się z nami w celu odpowiedzi na zamieszczane na niej oferty pracy. Każdorazowe podanie przez Państwa danych w tym zakresie jest dobrowolne i wymaga wprost wyrażonej zgody. PSI Polska Sp. z o. o. jako Administrator Danych Osobowych informuje Państwa ponadto, iż:

  • podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu przetworzenia Państwa zgłoszenia;
  • posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania;
  • dane zostaną umieszczone w systemie informatycznym Grupy PSI stosowanym do przechowywania informacji o kandydatkach i kandydatach do pracy w PSI Polska
  • podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych;
  • inspektorem ochrony danych w PSI Polska jest Wojciech Buras, adres e-mail wburas@psi.pl;
  • dane osobowe będą przetwarzane przez okres 180 dni;
  • ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;

Dodatkowo, mają Państwo możliwość wyrażenia osobnej zgody na przetwarzanie Państwa danych osobowych w celu wzięcia udziału w innych procesach rekrutacyjnych prowadzonych przez PSI Polska. Dla zgody takiej obowiązują identyczne warunki, jak wyżej.


2. Zasady ogólne


2.1. Bezpieczeństwo informacji

Dla wszystkich systemów informatycznych zarządzanych przez PSI obowiązują zasady opisane w Systemie Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji zgodnym z ISO27001:2013. Zasady te obejmują między innymi:

  • procedury przydziału i odbierania uprawnień;
  • tworzenie kopii bezpieczeństwa;
  • procedury aktualizacji oprogramowania;
  • sposoby reakcji na tzw. incydenty;
  • zabezpieczenia infrastruktury sieciowej;
  • cykliczną weryfikację stanu bezpieczeństwa informacji.

 

2.2. Przekazywanie danych do państw trzecich
Państwa dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich za wyjątkiem przypadków, gdy jest to niezbędne z uwagi na przepisy prawa. Jeśli firmy trzecie będą przetwarzać Państwa dane, dołożymy wszelkich starań, aby zapewnić odpowiednie organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa takiego przetwarzania, zgodne z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

 

2.3. Prawo dostępu do danych
Na żądanie, poinformujemy Państwa na piśmie, zgodnie z obowiązującymi przepisami, czy przetwarzamy Państwa dane, i jakiego są one rodzaju. Zgodnie z prawem, przysługuje Państwu prawo do poprawienia, ograniczenia przetwarzania, usunięcia, a także sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych. PSI Polska posiada procedury umożliwiające Państwu skorzystanie z tych praw dla każdego z administrowanych przez nas systemów informatycznych.

 

2.4. Kontakt do Administratora Danych Osobowych

PSI Polska sp. z o.o.
Wojciech Buras
ul. Towarowa 35
61-896 Poznań
wburas@psi.pl